PERSONAL STYLING EVENT 17 MAART 2019

Eva Schalckens; Corestilo; personal styling; modeontwerpGeniet van enkele mooie herinneringen en sfeermomenten van vorige zondag.
Een mooie samenwerking tussen een fashiondesigner en een styliste.
Eva Schalckens en Anne Van Rompay van Corestilo maakten er een heerlijke verwenzondag van voor hun klanten. De klanten kregen kleur- en stijladvies op maat van Anne waarmee Eva aan de slag kan gaan om een prachtig designjurk of…. te maken.


personal shopping; personal styling; fabric; designSamen kozen we de kleuren, de modellen ( afhankelijk van je bouw en figuuranalyse) om daarna over te gaan tot de opmetingen en een pasmoment af te spreken.
Op deze manier kies je voor kleding die perfect bij je past en waar je jaren plezier aan beleeft. Niet alleen voor één feestelijk gebeuren maar daarbij kreeg je ook nog eens tips hoe je deze designmodellen nadien op een andere manier kan combineren.
Zo veel mogelijk comfort en een zo groot mogelijk draagplezier !
Ook de afwerking met accessoires zoals juwelen , handtassen, schoenen werden besproken.
Ook voor ons was het een hele toffe ervaring.personal shopping; personal styling; made to measure
mother of the groom; kiezen; made to measureWe hebben alvast deze zondag 3 mooie dames kunnen plezieren met het uitdenken en een eerste aanzet geven voor een feestjurk voor de mama van de bruidegom, een zomers topje voor een andere dame en de laatste dame had zin een een tussenseizoensjas die ze ook rustig in de winter kan dragen met de daarbij horende sjaal.


jas; sjaal; kiezen; duurzame mode; personal styling


Het is zeker voor herhaling vatbaar.
Veel liefs en groetjes,
Eva en Anne


koffie; duurzame mode; personal styling


Wil je meer info over kleuradvies, stijladvies, figuuranalyse of imago advies?

Neem dan gerust contact op met Anne. Zij helpt je met plezier verder.

Of ga eens kijken op haar website - www.corestilo.beABOUT EVA - NOT JUST AN ORDINARY LIFE

engeland countryside

De prachtige Engelse countryside…Als prille tiener was ik al bezig met mode en handwerk. Mijn oma leerde me breien en borduren. Ik droomde ervan te werken bij één van de grote modehuizen. Maar toen het moment daar was om te kiezen wat ik wilde studeren, voelde ik me zeer onzeker en zag ik het niet zitten om de creatieve richting in te slaan. 


Ik was goed in talen en deed dit ook graag, dus koos ik voor creativiteit met woorden en het werd vertaler Italiaans – Engels (ik weet dat dat een rare combinatie is, maar niet alledaagse keuzes zijn nu eenmaal een rode draad in mijn leven). 


Toen ik pas afgestudeerd was, in augustus 1998, vertrok ik met mijn man Michaël (toen nog mijn vriend) naar Engeland. Wat oorspronkelijk een jaar zou zijn, werden er bijna 9. De eerste 4 jaar woonden we op het platteland en verhuisden we zowat elk jaar omwille van Michaël zijn werk. Ik moest dus niet kieskeurig zijn en nam het werk aan dat er was – gelukkig had ik mijn talenkennis die goed van pas kwam. 


De laatste 5 jaar woonden we in Londen en werkte ik voor een Zweeds bedrijf met veel internationale contacten. Ik bleef er 3 jaar omdat het zo’n fijne sfeer en collega’s waren, maar ik wist dat dit niet het werk was dat ik voor de rest van mijn leven wilde doen. 


Maar ondertussen genoot ik wel met volle teugen van alles wat Londen te bieden had op gebied van kunst en mode, restaurants, winkels, parken… Een van mijn favoriete musea is het Victoria & Albert Museum in South Kensington.  Ik zag er de mooiste creaties van Vivienne Westwood, Armani, Versace…


We woonden niet ver van Portobello Road in Notting Hill en op de zaterdagse markt daar keek ik gretig naar alle kraampjes van beginnende ontwerpers die er hun handgemaakte ontwerpen verkochten.  De modekriebels kwamen terug en ik schreef me in voor een cursus initiatie modeontwerp en kleermaken. portobello road notting hill


De o zo mooie gekleurde huizen van Notting Hill en Portobello Road. Wat een zalige buurt was dat toch om in rond te hangen…Ondertussen werd onze oudste zoon Lawrence geboren en in november 2006  besloten we dat de tijd rijp was om terug naar België te gaan.   Met ons 4 (Julien, ons tweede kindje was toen onderweg) keerden we terug. We verhuisden van Londen naar Belsele of all places!... en 3 jaar later naar Sinaai.  Michaël had werk gevonden in Zeeuws-Vlaanderen, vandaar de keuze voor het Waasland. Je kan je waarschijnlijk wel voorstellen dat dit effe wennen was! 


Na de geboorte van onze oudste zoon, was ik gestopt met werken en nu rees de grote vraag “Wat ga ik hier nu doen”? Ik besloot om eindelijk die jeugddroom waar te maken en startte in september 2007, 3 maand na de geboorte van de jongste, met avondschool modeontwerp en patroontekenen.  


Drie jaar lang, 2 avonden per week, trotseerde ik de files op de E17 naar Antwerpen of nam ik de trein. Ik vertrok vaak om 16.30u om toch maar tegen 19.00u in de les te zitten.  Overdag zorgde ik voor de kindjes, deed ik het huishouden en de opdrachten voor de lessen. Op sommige avonden
zat ik doodmoe in de les. Lawrence heeft de eerste drie jaar geen enkele nacht volledig doorgeslapen en vermits ik niet werkte, was ik degene die elke nacht moest opstaan! Maar ik wilde dit zo graag doen, dat ik het er graag voor over had, ook al was het soms heel zwaar. 

Ik wilde ook echt leren hoe je van een tekening tot een echt draagbaar kledingstuk kwam. Het volstond niet voor mij om enkel te ontwerpen, ik wilde het hele proces kennen en kunnen  - van tekening tot afgewerkt kledingstuk. Dus ging ik vanaf september 2010 ook nog naar de naailes in Zele om echt tot in de puntjes te leren hoe je een kledingstuk professioneel afwerkt. Je kan je dan ook wel voorstellen dat ik “over the moon” was toen ik in 2011 mijn diploma’s behaalde en afstudeerde met grote onderscheiding als ontwerper. 


Aangemoedigd door mijn leerkracht en gesteund door mijn man, startte ik in oktober 2012 met mijn eigen zaak. uithangbord eva schalckens sinaai


Als je dit bord ziet, dan ben je aan het juiste adres!Heel af en toe denk ik met een beetje heimwee terug aan de tijd in Engeland. Alles wat Engels is daar ben ik nog altijd weg van, dus je zal me dikwijls in Engelse boeken zien lezen of in het Engels horen praten of schrijven. En Londen heeft voor altijd mijn hart gestolen en inspireert  me nog steeds. De ontwerpen in mijn collectie hebben dan ook allemaal de naam van een Londens metrostation… 


Toen we tijdens de opleiding moesten nadenken hoe we onze eigen zaak wilde aanpakken, wist ik al dat ik niet het gewone pad van de modewereld wilde volgen. Het leek mij zo onlogisch en onnodig om elk jaar weer 2 of 4 nieuwe collecties te produceren. En dan nog eens al die overproductie en verspilling. 

Nee, ik wist dat ik het anders wou doen. Ik wilde een tijdloze collectie ontwerpen die geleidelijk aan groeit. Ik wilde ook gaan werken met overschotten van stoffen om daar dan mijn eigen collectie mee te maken en kleding maken waar je jarenlang van kan genieten. Een duurzame zaak uitbouwen, die voor mezelf haalbaar is en die ik kan combineren met mijn gezin, maar die ook voor het milieu goed is, dat was mijn droom.


Geen overschotten dus bij mij, maar een aantal modellen om te kiezen en te passen en enkel productie van wat effectief besteld wordt. Weer niet de meest voor de hand liggende keuze, maar wel een waar ik me goed bij voel. 


Elk kledingstuk wordt door mezelf van schets tot afgewerkt product gemaakt - 100%  Belgische en eerlijke mode.showroom sinaai look inside


Een sneekpeak van de showroom…Door van thuis uit te werken heb ik  de nodige flexibiliteit voor mijn gezin en kan ik mijn klanten in een origineel decor ontvangen met een heel persoonlijke aanpak. Een klant zei me ooit eens “Het is hier eens iets anders dan ergens anders”. Net zoals ik het graag heb dus! Het is niet voor niets dat net die klanten die ook op zoek zijn naar iets anders en een andere aanpak ook bij mij terecht komen. 

Ik volg dus niet de massa en de modetrends, maar doe mijn eigen ding. Ik ontwerp in mijn eigen stijl die ik mooi vind en niet op een commerciële manier.


Ik maak het mezelf hiermee niet gemakkelijk, maar ik voel me er wel goed bij.  En daar draait het uiteindelijk toch allemaal om, nietwaar?


Kom je graag eens kennismaken?


Maak dan even een afspraak en ik maak met veel plezier tijd voor je vrij. De koffie staat al klaar! (met een lekker koekje uiteraard!).


Tot gauw!


Eva